ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Με αφορμή μια φράση....


Η εξομολόγηση

Η εξομολόγηση είναι από τα πιο πολύπλοκα θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε. Είναι και η ίδια η λέξη που σου προκαλεί πολλές αντιδράσεις και διάφορα συναισθήματα.

 Είναι δύσκολο, επειδή εκφράζεις στον άλλο τα συναισθήματά σου, που μπορεί να είναι στενοχώριας, μπορεί να είναι αγάπης ή και, πολύ πιθανόν, συμπαράστασης. Από τη στιγμή που παίρνεις το θάρρος να το κάνεις, έχεις το φόβο να αντικρύσεις δύο πιθανά πράγματα, την άρνηση την οποία φοβάσαι και τη θετική αντιμετώπιση την οποία επιθυμείς. Ο φόβος πάντα νικάει και αποφασίζεις να τα κρατήσεις όλα μέσα σου. Και με αυτόν τον τρόπο κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας.


Θα ήταν πολύ καλό, άμα όλοι είχαμε το θάρρος να μιλήσουμε, να πούμε τη γνώμη μας, να εκφραστούμε. Θα μας βοηθούσε να είμαστε πιο ελεύθεροι και πιο ενωμένοι. Πιστεύω πως μέχρι και η εμπιστοσύνη που θα είχαμε ο ένας στον άλλο,  θα ήταν μεγαλύτερη.


Παρόλα αυτά, μας είναι δύσκολο. Το αντιμετωπίζουμε σαν έναν εφιάλτη που έρχεται στο μυαλό όταν κοιμόμαστε, και το μόνο που θέλουμε είναι να τον ξεχάσουμε. Όμως, μέχρι και τους εφιάλτες μας όλο και με κάποιον θα τους μοιραστούμε! Θα έπρεπε να το σκεφτούμε πιο σοβαρά, μήπως και με το να εξομολογηθούμε, θα είμαστε πιο ήσυχοι και δεν θα έχουμε το φόβο να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εφιάλτη ξανά.

Αντελίνα Γκρανάτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου