ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ρατσισμός


Να βάλουμε ένα τέλος στο ρατσισμό

Από την παλιά εποχή ο ρατσισμός άρχισε με βάση τις φυλές οι οποίες, στην ουσία, είναι ένα σύνολο ανθρώπων διάφορων εθνικοτήτων. Κάθε εθνικότητα έχει δικιά της θρησκεία, δικά της πιστεύω και τις περισσότερες φορές δικιά της γλώσσα. Έτσι άρχισε μια «κόντρα», για να μην το αποκαλέσω «μίσος» και ύστερα, με τα χρόνια, εξελίχθηκε στο να υπάρχει ρατσισμός σε όλα, ακόμα και σ’ εκείνους που ανήκουν στην ίδια χώρα.


Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν αγαπάει ή, τουλάχιστον, δεν σέβεται τους άλλους, πρώτα απ’ όλα δεν σέβεται τον εαυτό του. Αν έχουμε καλές προθέσεις και καλή καρδιά, δεν χωράει στο λεξιλόγιό μας η λέξη «ρατσισμός». Και στην τελική, πού ξέρουμε εμείς το σωστό για να κρίνουμε τους άλλους;

Σ’ αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, που το μόνο που αλλάζει είναι η εξωτερική εμφάνιση. Τι σημασία έχει αν κάποιος είναι άσπρος ή μαύρος; Άνθρωποι είμαστε όλοι. Πολλές φορές, οι περισσότεροι έχουμε πάει σε μια άλλη χώρα για διακοπές ή και για μόνιμα. Πώς θα μας φαινόταν να μας αντιμετώπιζαν διαφορετικά;

Οπότε, ας βάλουμε κάθε φορά τον εαυτό μας στη θέση του άλλου και να καταλάβουμε πώς θα αισθανόμασταν, πριν κάνουμε κάποιο σχολιασμό και κριτικάρουμε.

Ζούμε σε μια εποχή όπου σκοτώνονται για μια θρησκεία. Πεθαίνει, κάθε φορά, και ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα και απλά θέλουνε να ζήσουν. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις ιδεολογίες μας στην άκρη κι ας συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλον γιατί η ζωή είναι μικρή και ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει!

Τζέσικα Ντουμάϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου