ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Εργασία και νέοι



Η σημερινή νεολαία

Κάθε παιδί καθώς μεγαλώνει, κάνει όνειρα για τον εαυτό του σύμφωνα με τα επαγγέλματα που του αρέσουν και που του κινούν το ενδιαφέρον, επίσης, σύμφωνα με τα ταλέντα του. Θέλοντας να μπορεί να κυνηγήσει το στόχο του, στην πορεία χάνεται το ενδιαφέρον διότι απογοητεύεται.

Βλέποντας μια κοινωνία στην οποία υπάρχει ανεργία λόγω της οικονομικής κατάστασης, συμπιέζοντας όλο και περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα, μας κάνει να χάνουμε τις ελπίδες μας κάθε μέρα και περισσότερο. Παράλληλα, να παρατάμε τις σπουδές μας για να εργαστούμε σε μια δουλειά που δεν μας αρέσει κι ούτε μας αρμόζει μόνο και μόνο για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας.


Τελειώνουμε ένα σχολείο για να ακολουθήσουμε το επάγγελμα που μας αρέσει και που θέλαμε τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια και το κάνουμε «κορνίζα» στον τοίχο μας επειδή δεν υπάρχει θέση εργασίας πουθενά. Πρέπει, λέει, να υπάρχει ένα «μέσον» για να ξεκινήσεις κάπου. Συγγνώμη που δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να εξασκήσουμε το επάγγελμά μας με την αξία μας.

Αυτοί οι λόγοι, λοιπόν, μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε σε άλλες χώρες, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Μια καλή ζωή πάει να πει μια καλή δουλειά, ένας καλός μισθός και άνθρωποι χωρίς να θέλουν να σε εκμεταλλευτούν.

Τι να την κάνουμε αυτήν την εποχή από τη στιγμή που βλέπουμε μεγάλες επιχειρήσεις να κλείνουν, οικογένειες να είναι άνεργοι, ανθρώπους να ζητιανεύουν για το ψωμί τους και τα παιδιά να πεινάνε; Γι’ αυτό και να έχουμε υπόψη μας πως για μια φορά ζούμε. Όσο μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά και να σκεφτόμαστε πως ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για τον εαυτό μας κι ας έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Ας καταφέρουμε να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και να μην περιμένουμε τίποτα από τους άλλους. Καλύτερες μέρες θα ‘ρθουν!

Τζέσικα Ντουμάϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου