ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Εργασία και νέοι


Τα άπιαστα όνειρα

Όλοι από μικρά παιδιά κάνουμε όνειρα σχετικά με τη μελλοντική μας εργασία. Από το νηπιαγωγείο ακούμε τα επαγγέλματα που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε στη ζωή, όπως δικηγόρος.. αστυνομικός.. γιατρός κτλ. Η κατάλληλη εργασία για τον άνθρωπο είναι πολύ σημαντική υπόθεση αφού πρέπει να προσαρμόζεται στις ικανότητές μας, στις δυνατότητές μας και ταυτόχρονα να μας στηρίζει οικονομικά.


Πριν διαλέξουμε μια σταθερή εργασία, πρέπει να ξέρουμε αν πρώτα απ’ όλα μας ταιριάζει, αν μας κάνει χαρούμενους και δεν κουραζόμαστε κάνοντάς τη σε καθημερινή βάση. Μια σωστή εργασία, δουλειά, πρέπει να προσφέρει καλό χώρο εργασίας, συνθήκες εργασίας που δεν θα μας κουράζουν, θα είναι ευχάριστες. Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο, όταν ψάχνεις για δουλειά, είναι η οικονομική υποστήριξη που θα σου προσφέρει.

Μέσω της εργασίας ένα άτομο δραστηριοποιείται και κοινωνικοποιείται, αφού βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση και συνεχώς γνωρίζει καινούριους ανθρώπους με τους οποίους μιλάει και συζητάει τα πράγματα που τον απασχολούν. Με την σωστή εργασία, το άτομο αποκτά καινούριες γνώσεις και ολοκληρώνει την προσωπικότητά του. 

Τα όνειρα από την άλλη είναι, πολύ συχνά, κάτι άπιαστο και κάτι φανταστικό. Μας προσφέρουν έναν δρόμο στον οποίο κινούμαστε και γινόμαστε πιο δυνατοί χάρις στα όνειρα, επειδή πιστεύουμε σε αυτά και θέλουμε να τα κατακτήσουμε. Μας κάνουν πιο χαρούμενους ανθρώπους, ξυπνώντας μέσα μας τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να πιστεύει στα όνειρά του και να τα ακολουθεί με όλη του την καρδιά, και να μην τα ξεχνάει με τίποτα. Εξ άλλου, τα όνειρα μας κάνουν αυτούς που είμαστε και διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας.

Η σωστή εργασία βοηθάει τον άνθρωπο σε πράγματα τα οποία ένα «όνειρο» δεν μπορεί και, εξ άλλου, το όνειρο είναι αυτό που στις μέρες μας δεν έχει ανάγκη από χρήματα.

Ένας νέος στις μέρες μας πρέπει να διεκδικεί μια σωστή συμπεριφορά και κατανόηση για τα όνειρά του, όσο περίεργα κι αν είναι. Είναι σημαντικό για τον καθένα μας να έχουμε μια στήριξη από κάποιον, για να μας δώσει δύναμη. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και έχουμε όλοι διαφορετικό τρόπο σκέψης, οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν από την εργασία ή τα όνειρά του.

Αντελίνα Γκρανάτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου