ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Aπόψεις

Οι απόψεις μου για την ταινία
Be right back-Black Mirror


Αυτή η ταινία προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της κατάθλιψης και σε τι μπορεί να σε οδηγήσει αυτό. Μας δείχνει μία δυσάρεστη κατάσταση που περνάει αυτή η γυναίκα, δηλαδή, ότι έχει χάσει τον σύζυγό της και πρέπει να μεταβεί σε μία απότομη αλλαγή της ζωής της καθώς μένει έγκυος και πρέπει να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη
της. Ύστερα μας δείχνει το μήνυμα ότι πρέπει να παλεύουμε το πρόβλημά μας και να μην το προσπερνάμε. Βάζει την γυναίκα αυτή να μιλάει με έναν υπολογιστή που προσωποποιεί τον πεθαμένο άνδρα της και μετά μία ψεύτικη κούκλα να έχει «μεταμορφωθεί»
στον άνδρα της, και αυτό θέλει να μας δείξει ότι η πνευματική κατάσταση της γυναίκας στο επίπεδο του σοκ που ήταν, δεν την άφησε να ζητήσει βοήθεια από έναν ειδικό ψυχολόγο για να ξεπεράσει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Αντιθέτως, δεν μπορούσε λόγω του σοκ να ξεπεράσει ότι πια δεν είναι ο άνδρας της κοντά της και αυτή επέλεξε τον τρόπο αυτό για να τον κρατήσει κοντά της, κάτι που αρχικά απέρριπτε σαν ιδέα. Τέλος, μας δίνει το μήνυμα της εξάρτησης από την τεχνολογία, δηλαδή, βάζει την γυναίκα να ερωτοτροπεί με τον ψεύτικο άνδρα της και μετά να έχει την απαίτηση να συμπεριφέρεται όπως αυτός∙ μόνο που έχει ξεχάσει ότι αυτός δεν ήταν μηχάνημα και είχε συναισθήματα. Το μηχάνημα όμως δεν έχει συναισθήματα.
Αυτά τα μηνύματα η ταινία τα περνάει γιατί συμβαίνουν και στον κόσμο έξω και συνήθως σε ηλικίες παιδιών, στην εφηβική ηλικία, γιατί εκεί είναι πολύ εύκολο να επηρεαστεί από τον κοινωνικό του περίγυρο. Και θέτει αυτά τα μηνύματα, επειδή, συνήθως σ’ εκείνες τις ηλικίες είναι πιο συχνά τα κρούσματα κατάθλιψης και της
εξάρτησης από την τεχνολογία, γιατί οι νέοι σήμερα, κατά πλειοψηφία, προτιμούν μια γνωριμία μέσα από κοινωνικά μέσα δικτύωσης παρά από κοντά και, στο τέλος, καταλήγουν από κοντά να είναι δύο άγνωστοι, γιατί από κοντά βλέπεις τον αληθινό χαρακτήρα του άλλου.



Θωμάς Κουτσάμπασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου