ΑΡΧΙΚΗ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Λογοτεχνία


O γρ οδασι τί ποιοσι




Ζούμε στην εποχή που όλοι τρέχουν για να προλάβουν κάτι, τρέχουν για τη δουλειά, τρέχουν να πάνε σχολείο, τρέχουν να πάνε σπίτι να προλάβουν την αγαπημένη τους σειρά και πάει λέγοντας. Στο μυαλό του περισσότερου κόσμου υπάρχει η σκέψη ότι πρέπει να βγει πρώτος, να βγάζει πολλά λεφτά, να θεωρείται επιτυχημένος, να έχει ένα ωραίο σπίτι, ένα ωραίο αμάξι, μια ωραία γυναίκα και, γενικά, να φαίνεται ότι έχει πετύχει στη ζωή, απλά να φαίνεται όμως.


Άμα το σκεφτείς αυτό, είναι απλά χαζό γιατί η ζωή δεν είναι κάποιος αγώνας που έχουμε μεταξύ μας, είναι ένας αγώνας για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, ο καθένας με τον τρόπο του. Έτσι γινόταν τόσα χρόνια και έτσι πρέπει να συνεχίσει να γίνεται.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, όπως φτώχεια, μετανάστευση, αρρώστιες, διαμάχες μεταξύ ανθρώπων και πόλεμοι πρέπει να σε κάνουν να σκέφτεσαι γιατί γίνονται και όχι να κατηγορείς αυτόν που είναι ο πιο εύκολος στόχος, όπως κάνει ο μέσος όρος των ανθρώπων.

Πιστεύω ότι για να γίνει κάτι καλύτερο, πρέπει ο κάθε ένας να σκεφτεί μόνος του και να κάνει τον εαυτό του καλύτερο και πιο συνειδητοποιημένο, για να μπορεί να κρίνει μόνος του τι είναι σωστό και τι λάθος, να παίρνει μέρος όταν χρειάζεται και να είναι ανοιχτός εκεί που πρέπει.

Γιώργος Καράκαντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου