ΑΡΧΙΚΗ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ρατσισμός

Να βάλουμε ένα τέλος στο ρατσισμό


Να σταματήσουμε όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά τριγύρω μας, όπως είναι η βία, ο ρατσισμός και η σεξουαλική παρενόχληση. Όπως όλοι εμείς που βρεθήκαμε στη «σωστή» πλευρά του πλανήτη, δηλαδή, εμείς που ζούμε χωρίς αναστατώσεις, είμαστε χαρούμενοι, έχουμε τροφή και στέγη αλλά το κυριότερο είναι ότι ζούμε χωρίς πολέμους και συγκρούσεις.


‘Όμως, αυτοί οι άνθρωποι, οι πρόσφυγες, δεν επέλεξαν την πλευρά που γεννήθηκαν, δεν επέλεξαν τη θλίψη που βλέπουμε στα μάτια αυτών των μικρών παιδιών, την απόγνωση των γυναικών και την ανημποριά των ανδρών.

Δεν επέλεξαν αυτοί τον πόλεμο, δεν επέλεξαν να φεύγουν σαν κυνηγημένοι από τα σπίτια τους, δεν επέλεξαν αυτή την καταστροφή που συμβαίνει στη χώρα τους.

Ε, λοιπόν, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα πηγαίνουν σε μια άλλη χώρα για να σωθούν και εκεί δέχονται το χειρότερο ρατσισμό;

Γιατί πρέπει να το περνάνε αυτό; Να σας πω εγώ γιατί. Γιατί εμείς οι άνθρωποι νιώθουμε, έχουμε την ανάγκη να κάνουμε κακό στον διπλανό μας, γιατί θεωρούν σωστό αυτό που κάνουν, νιώθουν ικανοποίηση και παίρνουν χαρά όταν πάνε και το λένε στους άλλους. Αν αυτοί οι άλλοι δεν τους επιβράβευαν και τους έλεγαν ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνουν, ίσως να μην το ξαναέκαναν. Αλλά...


Βέτα Ντεχάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου