ΑΡΧΙΚΗ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Διαδίκτυο

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ?
Αθήνα: 20\09\2016
Το διαδίκτυο στις μέρες μας έχει και θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία.
Γενικά ο χώρος του διαδικτύου ή αλλιώς (internet) είναι μία επιστήμη που ξεκίνησε από πολύ παλιά και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Παγκόσμια το διαδίκτυο είναι κάτι πολύ χρήσιμο και πολύ ενταγμένο στην καθημερινότητα μας. Σχεδόν κανένας άνθρωπος δεν υπάρχει στον κόσμο όλο που να μην το χρησιμοποιεί. Τα αρνητικά του διαδικτύου είναι απειροελάχιστα μπροστά σε αυτά που μπορεί να σου προσφέρει και επειδή μιλάμε για επιστήμη, καιρό με τον καιρό, τα αρνητικά αρχίζουν και μειώνονται επειδή η επιστήμη προχωράει και έτσι βρίσκει τρόπους να τα αντιμετωπίζει.

Τα θετικά του διαδικτύου είναι, ότι βρίσκεις ό,τι πληροφορίες θες σε γρήγορο χρονικό διάστημα και δεν χρειάζεται να ψάχνεις σε εγκυκλοπαίδειες, ότι το διαδίκτυο είναι αρμόδιο να σου ψάξει αυτό που αναζητάς. Επίσης σε βοηθάει στην επικοινωνία αφού με μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή προγράμματα για κλήσεις ή βίντεο κλήσεις μπορείς να βλέπεις και να επικοινωνείς με άτομα που είναι πολύ μακριά, ακόμα και σε άλλη χώρα και χωρίς χρέωση και με καλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Βοηθάει πολύ στον επαγγελματικό τομέα και στον σχολικό τομέα καθώς μπορείς να κάνεις μάθημα ή ανταλλαγή απόψεων, ή ακόμα και συνεργασίες με άτομα από άλλες χώρες και να έχεις ένα ωραίο και καλό αποτέλεσμα σαν να δουλεύεις μαζί τους στον ίδιο χώρο και να είναι δίπλα σου ενώ είναι μίλια μακριά. Στον επαγγελματικό τομέα μπορείς να διαφημίζεις την εταιρία σου μέσω του διαδικτύου και μπορείς να κάνεις εμπόριο με διάφορους πελάτες
οι οποίοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάποιο κατάστημα ή σε ενδιαφερόμενους στο εξωτερικό.
Τα αρνητικά του διαδικτύου είναι ότι τα άτομα που δεν ενημερώνονται συστηματικά, διατρέχουν πολλούς κινδύνους και μερικές φορές μπορεί να πέσουν "θύματα" χωρίς να το καταλάβουν. Για τα παιδιά υπάρχει κίνδυνος παραπλάνησης ή εκβιασμού από τους "κακούς" του διαδικτύου με σκοπό να τους εκβιάσουν για χρηματικό ποσό ή για δική τους εκμετάλλευση, όπως να του πουν να κάνει κάτι για να μπορούν να του κλέψουν προσωπικά δεδομένα από τον υπολογιστή ή για σεξουαλική εκμετάλλευση. Για τους μεγάλους, μπορεί να τους παγιδέψουν για να τους κλέψουν χρηματικά ποσά ή προσωπικούς κωδικούς, όπως τον κωδικό πιστωτικής κάρτας, να στέλνουν ψεύτικα μηνύματα με σκοπό να πάρουν απάντηση αλλά οι αριθμοί που έχουν να είναι συστήματα που θα τους ελέγχουν το κινητό και θα τους "τρώνε" μεγάλα χρηματικά ποσά. Όμως όλα αυτά γίνονται επειδή δεν ενημερώνονται για το πώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, γιατί δεν ενημερώνονται για το πώς είναι το διαδίκτυο, το πώς να το χρησιμοποιούν και το τι να προσέχουν και πώς να είναι ασφαλείς.
Με την ενημέρωση και την ασφάλεια δεν υπάρχει κακό διαδίκτυο. Ενημερώσου για να είσαι ασφαλής.
Κουτσάμπασης Θωμάς
(Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου